Fordeler ved å oppbevare brød i kjøleskap og fryser:
Kjøleskap
Kan forlenge holdbarheten litt ved å hindre muggvekst.
Fryser
Bevarer brødets kvalitet mye lenger. Frysing stopper nesten all stivelsesretrogradering.
Når det tines riktig, kan brødet smake nesten like friskt som nybakt.
Anbefalinger
Korttidsoppbevaring (1-2 dager): Hold brødet i en brødboks eller pakket inn i en papirpose ved romtemperatur.
Langtidsoppbevaring: Frys ned brødet. Pakk det godt inn i plastfolie eller fryseposer for å beskytte mot fryseskader. Når du trenger brødet, ta det ut av fryseren og la det tine ved romtemperatur, eller bruk brødristeren.
Send inn tips
Har du andre tips? Vi setter pris på alle gode forslag!
Benytt deg av matreddingsapper som f.eks. Too Good To Go, dette er med på senke matsvinn. Bare vær oppmerksom på at du selv har anledning til å benytte deg av varene du mottar, så det ikke ender i søppel uansett.